Boss Lady Lien - Lekker lang reizen? Word ondernemer!

Lien staat elke dag op zonder wekker en met maar één gedachte in haar hoofd: “Wat wil ik vandaag het allerliefst doen?”.  En dat is al 2 jaar lang de wereld rondreizen. Ondernemen is voor haar hét middel om je dromen te verwezenlijken, wat ze ook mogen zijn. Die ervaring wil ze delen met elke vrouw die klaar is om te kiezen voor haar eigen weg. Velen dromen al jaren van een eigen zaak, maar worden overmand door twijfel en angst voor het onbekende. Hen wil ze de nodige inspiratie, het vertrouwen en de kracht te geven om succesvolle ondernemers te worden. Daarom richtte ze Zeker Van Haar Zaak op.

 

Even eerlijk nu... ik heb een ezeltje dat geld schijt. Het gaat overal met mij mee naartoe. Gelukkig is het een klein beestje, dus het past perfect in mijn rugzak, op weg naar het volgende avontuur. Daarnaast heb ik ook nog het geluk gehad van een WinForLife biljetje te kopen op het juiste moment. It was –finally- my lucky day. En de rest van mijn kosten worden betaald door een rijke, oudere sugar daddy, waar ik af en toe wat ‘diensten’ aan verleen. Maar wie zou dat er nu niet voor over hebben?!

Voila, nu weten jullie eindelijk hoe ik er al jaren in slaag om ‘op vakantie’ te zijn en schijnbaar niet te werken... Want dat is toch wel een vraag die vaak op mensen hun lippen brandt wanneer ik zeg dat ik al jaren aan het reizen ben.

 

“Hoe betaal jij dat???” hoor ik je denken.

 

Mythe nr 1: alles wat in de eerste paragrafen staat is niet waar. Helaas.

Mythe nr 2: ik heb veel spaargeld (door zuinig te leven of een zoete erfenis). Helaas, ik heb nooit kunnen sparen en ik ben nog nooit erfgename geweest. Ik denk dat er op dit moment nog altijd even veel geld op mijn spaarrekening staat als een jaar geleden.

Hoe zit de vork dan wel in de steel? Meer dan zes jaar geleden heb ik in volle economische crisis het zotte idee gehad om een bedrijf op te richten, Morpheus, the change you deserve. Zonder kapitaal, zonder een goed netwerk, met nulkommanul ervaring in ondernemen. Maar wel met redelijk wat kennis over de adviesdiensten die we verlenen.

En vanaf dan was het risico’s nemen (heel uitdagend voor de controlefreak die ik toen was): een auto kopen nog voor de eerste factuur de deur uit was, personeel aanwerven zonder een geldbuffer van meer dan 2 maand, een kantoor beginnen huren met meubels en heel de rimram,... En heel hard werken. Als ik zeg, dag en nacht, dan mag je dat redelijk letterlijk nemen. Als ik zeg dat ik relaties en vriendschappen heb verwaarloosd en ben kwijtgespeeld, dan moet je dat niet met een korrel zout nemen.

En toen heb ik besloten dat ik niet tot mijn pensioen zou wachten om van dat beetje financieel succes te genieten.

 

En toen besloot ik om nu al op pensioen te gaan.

 

Nog zonder al te grote commitments zoals partner en kinderen (wel een hypotheek, ik heb ook een baksteen, ja). Nog gezond en mobiel. Nog met veel energie en goesting. Et voila, zo geschiedde, ondertussen meer dan 3 jaar geleden.

Vandaag de dag betekent dat een bedrijf dat draait, maar op een lager pitje. Dat anders georganiseerd is, omdat ik amper fysiek in België ben. Een zaak waarvan de omzet gedaald is, na jaren van groei. De winstmarges geslonken zijn, door de zaken anders te moeten aanpakken.

Dat is bij momenten heel griezelig. En toch is dit een echte WinForLife!


ALS EERSTE TE WETEN KOMEN WAT
ONZE BOSS LADY
TE VERTELLEN HEEFT ?