Boss Lady Lien - Lekker lang reizen? Word ondernemer!

 Lien staat elke dag op zonder wekker en met maar één gedachte in haar hoofd: “Wat wil ik vandaag het allerliefst doen?”.  En dat is al 2 jaar lang de wereld rondreizen. Ondernemen is voor haar hét middel om je dromen te verwezenlijken, wat ze ook mogen zijn. Die ervaring wil ze delen met elke vrouw die klaar is om te kiezen voor haar eigen weg. Velen dromen al jaren van een eigen zaak, maar worden overmand door twijfel en angst voor het onbekende. Hen wil ze de nodige inspiratie, het vertrouwen en de kracht te geven om succesvolle ondernemers te worden. Daarom richtte ze Zeker Van Haar Zaak op.

Read More

Boss In Residence Anke&Isabel - Exporteren, 5 gouden tips.

Vriendinnen Anke en Isabel hingen 3 jaar geleden hun toga’s aan de haak en zeiden hun big law carrière vaarwel. Ze verlieten het uitgestippelde (carrière)pad en trokken richting het hooggebergte van de Himalaya met een duidelijk missie: bewijzen dat een duurzame onderneming kan meespelen met de big boys. Met CÎME maken ze biologische & fair trade huidverzorgingsproducten in samenwerking met boeren in Nepal. De ambitie is om met CÎME verder de wereld te veroveren*. 
*Maar voor de rest zijn ze redelijk bescheiden. 

Read More

Boss In Residence Annelies over de eenzaamheid van ondernemen.

Na meer dan tien jaar ervaring in het boekenvak, drie kinderen en twee ontslagen, besloot ik dat het tijd was om mijn eigen uitgeverij op te richten. Op 14 februari 2014 zag Uitgeverij Neno – Swahili voor ‘concept’ en ‘woord’ – het levenslicht. Moederschap en ondernemerschap zijn de yin en yang in mijn leven. Beide combineren is dikwijls knip- en plakwerk. Gelukkig kan ik rekenen op een sterke man die achter mij staat. En die momenten waarop alles perfect in balans is, daar doe je het toch voor? 

Read More

Anouck Meier - Your desk or mine? Over seksisme in ondernemersland.

Anouck Meier is politicologe, juriste en adviseert ondernemingen rond internationaal ondernemen. Als haar koters haar niet uit haar slaap houden, ligt ze wakker van gender issues en internationale politiek. Ze bekijkt de wereld rondom haar van onder de haar kenmerkende froufrou. Geboren met de pen in de hand legt ze nu haar ei op de blog Anecdote Anthology. Ze is altijd beschikbaar voor freelance schrijfopdrachten en voor Zeker Van Haar Zaak blogt ze over vrouwen en ondernemerschap.

Read More