#GETINSPIRED - AFLEVERING 5 

Mijn werkpunt? Koppig zijn!

Ken je dat gevoel: net terug van een lange vakantie en je wilt iets nieuws? Iris voelde niet enkel maar deed ook. Met haar vriend en een bevriend koppel start ze Treck: een hostel met indoor caravannetjes. Want goeie ideeën zijn ook soms een beetje gek.

#GETINSPIRED - AFLEVERING 4 

Witte-Wijn-Wijf Sofie werd biersommelier, want vrouwen weten waarom.

Sofie Vanrafelghem maakte van de Belgische bierbrouwsels haar beroep: eerst als journalist, dan als schrijfster en vervolgens als sommelier, brouwster, onderzoekster en biereventorganisatrice. Haar missie? Vrouwen aan het bier drinken krijgen, want er is werkelijk geen enkele reden waarom enkel ‘mannen zouden weten waarom’. In onze Get Inspired podcast vertelt Sofie over hoe ze als www (oftewel: witte-wijn-wijf, Sofie’s woorden) toch zeven jaar geleden voor bier bezweek.  Van kleine zelfstandige is ze nu uitgegroeid tot manager aan het roer van Sofie’s World, met vier freelance medewerkers aan boord. 

#GETINSPIRED - AFLEVERING 3

Caro Lemeire zet in op levenslang leren en startte haar eigen avondschool.

In onze Get Inspired podcast vertelt Caro over de opstart van Background Educations, de combinatie van een fulltime job en gezin met een onderneming die hele avonden en weekends in beslag neemt, over de stap van werknemer naar ondernemer en over haar werkritme waarbij ze elke maand één week in het buitenland werkt. Telkens op een andere plek. Waarom? Omdat ze dat leuk vindt. 

#GETINSPIRED - AFLEVERING 2

Kelly Deriemaeker over haar passie voor schrijven en het geheim van gelukkig zijn.

Freelance journaliste en blogster Kelly Deriemaeker kan 's nachts wakker liggen over de toekomst van de bladen: heeft ze binnen enkele jaren nog een job? Nu al is het soms knokken om budget. Anderzijds is ze zotcontent met haar freelance bestaan: op tijd aan de schoolpoort voor zoon Dexter, vrij om te werken wanneer zíj het wil. 

#GetInspired - Aflevering 1

Toponderneemster met een 40-uren werkweek?
An Beazar is het levende bewijs. 

Vijftig, zestig of zeventig uur werken als ondernemer? Daar gelooft An niet in: "Doen mensen dat echt? Ik kan dat niet hoor."  Woorden uit de mond van een gepassioneerde onderneemster die vijf jaar geleden haar bedrijf Enprove startte, ondertussen acht mensen tewerkstelt en elke jaar een omzetverdubbeling nastreeft. “Ik doe wat ik graag doe en goed kan, de rest kan ik beter delegeren, toch?" In 2010 richtte An Enprove op, een onderneming waarmee ze andere bedrijven helpt om energie te besparen.  Enerzijds via audits en consulting, anderzijds via en software die in real time de performantie van de verschillende installaties opvolgt.